1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Spinazie
  5. Buideltjes met wilde spinazie

Buideltjes met wilde spinazie

  • Vegetarisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-12-1999

Ingrediënten 4 personen


200 gr. wilde spinazie - 160 gr. gorgonzola - 50 gr. pijnboompitjes - 4 loempiavellen - peper - zout - 8 stukjes slagertouw van ca. 10 cm. - frituurolie - gemengde sla



Amuse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en droog de spinazie. Verwijder harde, dikke stronken. Snijd de spinazie in smalle reepjes. Verdeel de gorgonzola in 8 stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de loempiavellen. Leg in het midden van elk half vel een bergje spinazie. Schep de pijnboompitjes erbij. Strooi er wat peper en zout over. Leg er een stukje gorgonzola op. Vouw de loempiavelletjes tot een buideltje en bind ze met de touwtjes dicht. Verhit de olie tot ca. 170?C. en frituur de buideltjes in de hete olie snel goudbruin. Leg een buideltje op een aperitiefbordje en garneer met wat salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top