Aardappelsoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-1999
  • Aardappelsoep

    Aardappelsoep

    Aardappelsoep

maaltijdsoep, kan vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen, 2 preien, 1 winterwortel, 1 grote ui, 50 gram boter, 1 tl kerriepoeder, 1/2 liter groentenbouillon, 3 etl gehakte kruiden (salie, peterselie, kervel, selderij), peper, zout, 1 dl slagroom, 200 gram magere spekblokjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

snipper de ui, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, maak de prei schoon en snijd ze in ringen, schrap de winterwortel en snijd hem in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit hierin de ui, winterwortel en prei. Voeg kerriepoeder toe en schep regelmatig om. Doe er 3 dl bouillon bij en de aardappelblokjes. Laat het geheel in 15 minuten gaar worden. Bak intussen de spekblokjes uit. Pureer de soep met de staafmixer en doe de rest van de bouillon erbij. Verdun eventueel verder met wat water. Voeg de spekblokjes en de tuinkruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel goed door. Direct serveren.

Serveertip

Serveer met stokbrood en een droge witte wijn of voor de liefhebbers een droge sherry.

Laatste reacties

Lydje1803 avatar
Lydje1803 19-01-2019

En wat doe je uiteindelijk met de 3dl slagroom

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten