Pekingeend

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-12-1999

Uit diverse eendgerechten ingredienten samengevoegd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pekingeend ong.2000gr, zoete ketjap,citroensap,cayennepeper, vijfkruidenpoeder 1 sinasappel, sesamolie,olijfolie, en een halve pot vloeibare honing.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadslede , oven en eventueel een grill

Voorbereiding

Het vet bij de staart verwijderen (eruitsnijden) de eend van binnen en buiten goed afspoelen en droogdeppen
Dan ongeveer een halve liter marinade maken van de ketjap, een flinke el. cayennepeper, 6 scheppen vloeibare honing, 1 el. vijfkruidenpoeder, 1/2 uitgeperste citroen,en een1/2 uitgeperste sinasappel.
Roer dit goed door elkaar tot er een gladde marinade ontstaat leg hier de eend ongveer 2 uur in keer hem af en toe en bedruip hem ieder half uur.Je kan de eend ook een dag van te voren braden en hem de volgende dag afgrillen

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 175 gradenDe eend ui de marinade halen en rondom inprikken met een sateprikker, zodat het vet er tijdens het braden uit kan lopen, de olijfolie verhitten in een braadslee en de eend erbij doen. regelmatig bestrijken met de marinade en de eend in ca. 1 1/2 uur gaar braden.
Om een krokant velletje te krijgen de grill op de hoogste stand voorverwarmen en de eend nog 15 min. grillen. Wanneer je geen grill hebt de eend uit de oven halen en de temperatuur verhogen tot 250 graden en dan de eend nog een kwartiertje braden.

Serveertip

Met wilde rijst of met mie of mihoen serveren met een hoisin sausje ,en een hartige komkommersalade

Laatste reacties

bienonly avatar
bienonly 22-10-2005

ga het recept uit proberen, ziet er goed uit! groetjes Sabine

jrwagner01 avatar
jrwagner01 23-07-2002

dank u wellllll van jrwagner

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten