Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pekingeend

Pekingeend

Door: rina

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pekingeend ong.2000gr, zoete ketjap,citroensap,cayennepeper, vijfkruidenpoeder 1 sinasappel, sesamolie,olijfolie, en een halve pot vloeibare honing.


Verder heb je nodig


Braadslede , oven en eventueel een grill


Uit diverse eendgerechten ingredienten samengevoegd

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vet bij de staart verwijderen (eruitsnijden) de eend van binnen en buiten goed afspoelen en droogdeppen
Dan ongeveer een halve liter marinade maken van de ketjap, een flinke el. cayennepeper, 6 scheppen vloeibare honing, 1 el. vijfkruidenpoeder, 1/2 uitgeperste citroen,en een1/2 uitgeperste sinasappel.
Roer dit goed door elkaar tot er een gladde marinade ontstaat leg hier de eend ongveer 2 uur in keer hem af en toe en bedruip hem ieder half uur.Je kan de eend ook een dag van te voren braden en hem de volgende dag afgrillen

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 175 gradenDe eend ui de marinade halen en rondom inprikken met een sateprikker, zodat het vet er tijdens het braden uit kan lopen, de olijfolie verhitten in een braadslee en de eend erbij doen. regelmatig bestrijken met de marinade en de eend in ca. 1 1/2 uur gaar braden.
Om een krokant velletje te krijgen de grill op de hoogste stand voorverwarmen en de eend nog 15 min. grillen. Wanneer je geen grill hebt de eend uit de oven halen en de temperatuur verhogen tot 250 graden en dan de eend nog een kwartiertje braden.

Serveertip

Met wilde rijst of met mie of mihoen serveren met een hoisin sausje ,en een hartige komkommersalade



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top