Krabsalade Met Oosterse Dressing

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Oosters feestelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flinke vleestomaat
50 gram grove veldsla (ezelsoren)
100 gram tauge
olie om te frituren
100 gram mihoen (glasvermecelli)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gembersiroop
3 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel zoute sojasaus
tabasco
8 krabsticks (diepvries) of uit blikje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Dompel de ingekruiste tomaat een paar tellen in kokend water, laat onder de koude kraan schrikken, ontvel en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes. Was de tauge en verwijder de groene vliesjes. Doe de tauge in een bak, overgiet met kokend water om hem iets zachter te maken en laat meteen in een vergiet uitlekken. Verhit de frituurolie tot er damp af komt. Knijp de mihoen met de hand iets fijn en frituur in kleine porties tegelijk een paar tellen in de hete olie. De mihoen zwelt op als kroepoek. Schep met een schuimspaan uit de pan op een laagje keukenpapier. Roer een vinaigrette van het citroensap, de gembersiroop, de olie, de sojasaus en een paar druppels tabasco.

Bereidingswijze

Verdeel de veldsla en de tauge over de borden. Verdeel er de blokjes tomaat over. Pluk per bord 2 krabsticks uit elkaar. Lepel de dressing over de salade en leg op elk bord een nestje van gefrituurde mihoen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claud avatar
claud

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten