Zuurkoolschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500g ardappelen geschild(licht bloemig),500g zuurkool,300g verse ananas stukjes,50g rozijnen,100g plakjes ontbijtspek,melk,boter,paneermeel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels gaar koken,afgieten en met de boter en de melk pureren.Ondertussen het ontbijtspek uitbakken en de zuurkool met de rozijnen in een half uur gaar koken.Beboter een ovenschaal.Schep de helft van de puree in de schaal en leg daarop de helft van het ontbijtspek.Voeg vervolgens de uitgelekte zuurkool met rozijnen,vermengd met ananas stukjes toe.Verdeel vervolgens de rest van het ontbijtspek gelijkmatig over de schaal en schep de rest van de puree erover.Bestrooi de schotel met paneermeel en leg daarop kleine klontjes boter.Plaats de schotel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175C.

Serveertip

Serveren met verse rookworst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten