1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Rundvlees Uit De Romertopf

Rundvlees Uit De Romertopf

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-12-1999

Ingrediënten 8 personen


1.5 kg mager rundvlees aan 1 stuk
2 geperste teentjes knoflook
olie
2 rode paprika's
2 groene paprika's
2 uien
4 tomaten
zout
peper uit de molen
1/8 liter rode wijn
1 el paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
40 gr. tomatenpuree
100 gr. plakjes ontbijtspek
peterselie


Verder heb je nodig


Romertopf
oven (220 graden)
serveerschaal
sauskom


Een heerlijk rundvleesgerecht uit de oven voor een feestelijk etentje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de paprika's en snijd ze in reepjes
Schil de uien en snij ze overlangs door, snij halve ringen van de helften
was de tomaten en snijd ze in 8 partjes
Was de peterselie en hak die fijn

Bereidingswijze

Snijd het vlees op diverse plaatsen diep in.
Verment 2 el olie met de geperste teentjes knoflook en 3 tl zout, wrijf hiermee het vlees in.
Doe 2 el olie in de romertopf en leg het vlees erin.
Vermeng de paprika met de uien en tomaten en bestrooi dit mengsel met wat zout en peper.
Vul de inkepingen in het vlees met de groenten en schik de rest eromheen.
Reor het paprikapoeder, gemberpoeder en de tomatenpuree door de rode wijn en giet dit over het vlees.
Doe het deksel op de romertopf en schuif hem op de onderste richel van de oven. Bak het vlees 1.5 uur in de oven.
Controleer of het vlees gaar is en verdeel plakjes spek over het gare vlees. Laat het vlees nog 10 min. zonder deksel in de oven bakken.
Leg het vlees op de serveerschaal met de groenten eromheen en garneer met peterselie
Serveer het braadvocht er apart bij in de sauskom.

Serveertip

Restjes kunnen worden kleingesneden en met een blikje gepelde tomaten erdoorheen heb je een heerlijk prutje voor bij pasta's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gunny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gunny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top