Wildragout Op Eigen Wijze

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-12-1999
  • Wildragout Op Eigen Wijze

    Wildragout Op Eigen Wijze

    Wildragout Op Eigen Wijze

Eenvoudig bereiding van wild in de ruimste zin van het woord

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1.5 kg wildragout (everzwijn, hert, hinde ...) ? 250 g rozijnen ? 300 g zilveruien 4 dl room ? peper, zout ? tijm ? laurier ? rozemarijn ? 2 dl rode port ? 2 dl rode wijn enkele vleesbouillonblokjes ? boter ? 8 ? peren ? 1 zakje veenbessen ? 150 g suiker ? winterse groenten: witlof, rapen, spruiten ...
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


 boter verhitten in een braadkom en de ragout snel goudbruin bakken, desnoods in 2 of 3 beurten
 het vlees uit de braadkom nemen en even opzij zetten
 de zilveruien eventjes aanbakken in de vuile braadkom
 het vlees erbij voegen en alles overgieten met de rode wijn, port en room
 kruiden met peper, (zout), takje tijm, blaadje laurier, wat rozemarijn
 1 of twee bouillonblokjes en de rozijnen toevoegen
 het vlees rustig laten sudderen tot het gaar is ( 2 uur) en af en toe eens controleren of de bereiding voldoende vochtig is zodat het vlees niet gaat aanbakken, desnoods wat rode wijn of port toevoegen

 de rode veenbessen verfrissen met koud water, afgieten en in een kookpotje storten, suiker toevoegen en rustig laten sudderen tot de bessen moes geworden zijn

 de halve peren opwarmen in eigen sap (blik)

 een eigen keuze van de winterse groenten bereiden

 het vlees met saus op warme borden scheppen
 de borden versieren met de winterse groeten en de ? peer met bessenmoes
 onmiddellijk opdienen

Serveertip

Steeds serveren op warme borden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hesychia7 avatar
hesychia7 24-11-2004

Heb ik meegenomen, voor tijdens de feestdagen. Dank je wel.

swakke avatar
swakke 12-11-2000

Hoi , ben kok in een grootkeuken in Kortrijk. Vind dit een goed recept die ik zeker een dezer dagen uitprobeer.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten