1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Wildragout Op Eigen Wijze

Wildragout Op Eigen Wijze

Door: beschuyt

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-12-1999

Ingrediënten 8 personen


1.5 kg wildragout (everzwijn, hert, hinde ...) ? 250 g rozijnen ? 300 g zilveruien 4 dl room ? peper, zout ? tijm ? laurier ? rozemarijn ? 2 dl rode port ? 2 dl rode wijn enkele vleesbouillonblokjes ? boter ? 8 ? peren ? 1 zakje veenbessen ? 150 g suiker ? winterse groenten: witlof, rapen, spruiten ...


Wildragout Op Eigen Wijze
Wildragout Op Eigen Wijze

Eenvoudig bereiding van wild in de ruimste zin van het woord

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


 boter verhitten in een braadkom en de ragout snel goudbruin bakken, desnoods in 2 of 3 beurten
 het vlees uit de braadkom nemen en even opzij zetten
 de zilveruien eventjes aanbakken in de vuile braadkom
 het vlees erbij voegen en alles overgieten met de rode wijn, port en room
 kruiden met peper, (zout), takje tijm, blaadje laurier, wat rozemarijn
 1 of twee bouillonblokjes en de rozijnen toevoegen
 het vlees rustig laten sudderen tot het gaar is ( 2 uur) en af en toe eens controleren of de bereiding voldoende vochtig is zodat het vlees niet gaat aanbakken, desnoods wat rode wijn of port toevoegen

 de rode veenbessen verfrissen met koud water, afgieten en in een kookpotje storten, suiker toevoegen en rustig laten sudderen tot de bessen moes geworden zijn

 de halve peren opwarmen in eigen sap (blik)

 een eigen keuze van de winterse groenten bereiden

 het vlees met saus op warme borden scheppen
 de borden versieren met de winterse groeten en de ? peer met bessenmoes
 onmiddellijk opdienen

Serveertip

Steeds serveren op warme borden



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beschuyt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top