1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf En Daube

Boeuf En Daube

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-12-1999

Ingrediënten 6 personen


100 gr. vetspek, 150 gr. dobbelsteentjes kalfsvlees, 150 gr. dobbelsteentjes lende, 2 uien, 2 winterpenen, 3 preien, 1 kg (aan een stuk) gelardeerd sukade stuk, 1 t.l. gemberpoeder, 1 t.l. paprikapoeder, 1 t.l. koriander, 1 laurierblad, selderij, peterselie, 1 blikje tomaten puree, 3 d.l. sterk geconcentreerde bouillon, witte wijn en 2 e.l. bloem.


Verder heb je nodig


Daubiere (aardenwerken stoofpot)


Ossenstoofpot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de prei, uien en wortel in plakken.

Bereidingswijze

Voer de daubiere met de lapjes spek. Leg daarop de dobbelsteentjes vlees. Leg hierop de helft van de in plakken gesneden groenten.
Nu het sucade stuk en de rest van de groenten er op. Strooi hierop alle kruiden.
Roer de tomaten puree door de bouillon en voeg dit bij het vlees. Voeg dan zoveel wijn toe dat alles net onder staat.
Doe het deksel op de daubiere en metsel hem dicht met een papje van bloem en water.
Zet de daubiere ongeveer 3,5 tot 4 uur in een matig warme oven.

Serveertip

Verwijder de deegsluiting pas aan tafel.
Je weet niet wat je ruikt.
Heel erg lekker.
Garnituur naar keuze.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosschaart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosschaart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top