niet vegetarisch konijnen soep

  • Engels,
  • > 120 min.

Engelse konijnen of hazesoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 schoongemaakte,in stukken gesneden haas of konijn,60gr boter,2 uien,1 winterwortel,1 prei,1/4 selderijknol 6 peperkorrels,zout,2l vleesbouillon,3 eieren.
voor het kruiden bouquet:laurierblad,tijm.peterselie,marjolein.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 gewillig konijn , mes, lepel en een pan.

Voorbereiding

Konijn in stukken snijden
(kinderen uit de buurt houden....denk aan flappie)

Bereidingswijze

De boter smelten en de stukken vlees van het "haasje" samen met de grof gesneden uien,wortel,prei,selderijen peper op een flink vuur aanbraden.de warme vleesbouillon erbij gieten en het kruidenbouqet in de pan hangen.Dit alles zeker 2 1/2 uur laten trekken.Hierna de bouillon zeven en aflaten koelen.(het vlees bewaren)Hierna schep je het vet eraf anders schiet je cholesterol de ruimte in.
Nu de eiwitten door de soep roeren en de soep al roerend weer aan de kook brengen.
Op een laag vuurtje de soep weer een uurtje laten trekken.De soep weer zeven en warm houden.Het vlees in stukjes snijden en weer bij de bouillon voegen.(evt soep balletjes toevoegen)
Voila soep is klaar.....

Serveertip

Lekker als voorgerecht bij wild.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

holder avatar
holder

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten