Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pittige Gebakken Aardappels

Pittige Gebakken Aardappels

Door: jhbrinkhuis

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-12-1999

Ingrediënten 4 personen


800 gr. vastkokende aardappels, 1 grote wortel, 150 gr doorregen gerookt spek, 2 rode uien, 1 groene paprika, 200 gr sperciebonen, 4 el. olie, zout en peper, 2 el verse peterselie.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappels en de wortel schillen, wassen en in 0,5 cm dikke plakken snijden. De spek in dobbelsteentjes snijden. De uien schoonmaken en in dunne ringen snijden.
De paprika halveren, schoonmaken en in reepjes snijden. De sperciebonen wassen in in vingerbrede stukjes snijden.
De olie en een grote Koekenpan verhitten. De dobbelsteentjes spek en de uienringen op een matig vuur glazig bakken. De aardappelen en de groenten erbij doen. Onder voortdurend roeren 0ngeveer 1 min. bakken. Het vuur zacht zetten en het deksel op de pan doen het geheel 15-20 min. bakken totdat alles zacht is. Af en toe roeren. Het deksel van de pan nemen. Het vuur hoogzetten en het onder voortdurend roeren in nog eens 3-4 min. knapperig bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Met peterselie betrooien en op borden serveren met knapperige, frisse salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhbrinkhuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top