1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Speculaas

Speculaas

Door: pantertje

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-12-1999

Ingrediënten


200g boter of margarine, 350gr bruine suiker, 2 eierdooiers, 1 eetlepel water, 400gr bloem, 1 koffielepel bakpoeder


Verder heb je nodig


Deegrol en eventueel speculaasvormen


Speculaas het is gewoon lekker bij boterham of met een lekker kop koffie of thee

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de boter of margarine tot room
voeg er de bruine suiker 2 eierdooiers 1 eetlepel water aan toe
zeef de bloem samen met 1 koffielepel bakpoeder over het mengsel en kneed samen tot een glad deeg
laat dit ongeveer 24 uur rusten op een koele plaats

Bereidingswijze

Kneed opnieuw en rol het deeg dun uit met een deegrol en dan kun je er vormen mee maken
zet in de oven en bak ze in 15 minuten op 200graden



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pantertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top