1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Kroppkakor

Kroppkakor

Door: heresannie

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen, 2 eierdooiers, 125 gr. bloem, 1 ui, 100 gr. gerookte ham, 100 gr. bacon, olijfolie, zout & peper


Verder heb je nodig


Ruime pan. Ruime kom. Braadpan. ruime schaal.


Zweeds bijgerecht. Aardappeldompelaars.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en kook de aardappelen gaar. Hak de ui fijn. Snijd de ham en de bacon in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Pureer de aardappelen. Doe deze in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de eieren, bloem, zout en peper en kneed dit tot een soepel deeg ontstaat. Let op; te lang kneden maakt het deeg taai. Verhit de olie in de braadpan en bak de ui, ham en bacon tot deze een beetje verkleurd. Voeg naar smaak peper toe. Rol het aardappeldeeg in een grote rol en snijd deze in dikke plakken. Leg een deel van het ui/ham/bacon mengsel op een plak, leg hier een andere plak bovenop, druk de kanten goed samen en rol het tot een grote bal. Kook water in een ruime pan en voeg hier wat zout aan toe. Kook hierin de aardappelballen ca. 10 tot 12 minuten, totdat ze naar de oppervlakte komen drijven. Let op dat je er niet te veel tegelijkertijd kookt, anders 'drijven' ze niet zo best. Haal ze dan uit het water met een schuimspaan. Leg ze in een ruime schaal en houd ze warm!

Serveertip

Heet serveren, met boter en cranberry jam



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top