1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

Door: tourette

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-1999

Ingrediënten 4 personen


4 Stoofperen * 3 dl. rode Wijn * 3 el. Fructose * Nootmuskaat, * Piment, * Kaneel, * Peper *



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet ze rechtop in een passende pan en voeg wijn en fructose toe.
Doe de deksel voor driekwart op de pan (de wijn mag niet overkoken) en kook de peren 10 minuten op groot vuur.
Voeg 2 tot 3 snufjes kaneel, peper, nootmuskaat en piment toe. Kook nog eens 10 minuten. Controleer met de punt van een mes of de peren zacht zijn. Hou de peren apart. Kook de wijnsiroop onder voortdurend roeren verder in tot hij dik genoeg is.


Serveertip

Leg de peren in aparte kommetjes en schenk de wijnsiroop erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top