1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. forel op ardeense wijze

forel op ardeense wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-12-1999

Ingrediënten 4 personen


4 gekuiste forellen, 250 g champignons, 150 g Ardeense ham in plakjes, 0,5 dl witte wijn, 1 dl room, 1/2 citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de vinnen en ogen van de forellen. Spoel de vissen vanbinnen en vanbuiten met koud water. Dep droog en leg in een ovenschotel.
Maak de champignons schoon, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met een scheutje citroensap. Voeg de in stukjes gesneden ham toe en kruid met peper. Vul de forellen met dit mengsel en schik de rest errond.
Besprenkel met de witte wijn en bestrooi met de peterselie en bieslook. Zet de schotel in de op 180?C voorverwarmde oven. Laat 1 uur bakken.
Neem de forel uit de schotel, voeg de room erbij en kruid naar wens. Doe alles in een steelpannetje en laat vlug indikken op een hevig vuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dirkvd


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dirkvd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top