1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Soep
  5. champignon soep

champignon soep

  • Frans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-12-1999

Ingrediënten


Bouillonblokjes of verse bouillon
champignons,50gram boter en 50 gram bloem, beetje koffiemelk en peterselie
gebakken uitjes


Verder heb je nodig


Pan, garde, kleinere pan


Gebonden champignon soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Champignons in stukjes snijden, uitjes fruiten

Bereidingswijze

Water aan de kook brengen, bouillonblokjes erbij doen.
Vervolgens de champignons erbij en tegen de kook aan houden.
Dan in een kleinere pan de boter zacht laten worden en de bloem erbij doen, alsmaar blijven roeren en een klein beetje koffiemelk erbij doen zodat de saus wit is.
Met een soeplepel steeds een lepel van de warme bouillon in de kleinere pan bij de saus doen en alsmaar blijven roeren tot
er een licht gebonden saus is ontstaan tegen de kook aan houden!
Dit terugdoen bij het restant van de bouillon en goed roeren tot het haast aan de kook is.De gefruitte uitjes er als laatste bij doen.

Serveertip

Serveren met een plukje peterselie!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gewoon


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gewoon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top