Bouillonblokjes of verse bouillon
champignons,50gram boter en 50 gram bloem, beetje koffiemelk en peterselie
gebakken uitjes
Pan, garde, kleinere pan
Gebonden champignon soep
Champignons in stukjes snijden, uitjes fruiten
Water aan de kook brengen, bouillonblokjes erbij doen.
Vervolgens de champignons erbij en tegen de kook aan houden.
Dan in een kleinere pan de boter zacht laten worden en de bloem erbij doen, alsmaar blijven roeren en een klein beetje koffiemelk erbij doen zodat de saus wit is.
Met een soeplepel steeds een lepel van de warme bouillon in de kleinere pan bij de saus doen en alsmaar blijven roeren tot
er een licht gebonden saus is ontstaan tegen de kook aan houden!
Dit terugdoen bij het restant van de bouillon en goed roeren tot het haast aan de kook is.De gefruitte uitjes er als laatste bij doen.
Serveren met een plukje peterselie!
lisa_devries 05-01-2000
Hallo
Ik vind de champignon soep heel lekker ,
ik hou niet van rauwe of gekookte champignon , maar in deze soep zijn ze heerlijk . Ik vind het zo fantastisch , dat ik ze in soep wel lekker vind , dat ze dus 5 sterren verdiend hebben !