Zalm uit de oven

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-1999

Puur en basic recept met verse (of diepvries) zalm.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 moten verse zalm (de diepvries-zalmmoten van de Aldi zijn overigens ook heel erg lekker!)
- Veel echte roomboter!
- 1 citroen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 501,30 kcal
Koolhydraten 1,31 g
Eiwitten 30,47 g
Vetten 40,93 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Laat de diepvries-zalm eventueel ontdooien.

Bereidingswijze

Leg de twee moten zalm in een ovenschaal. Verdeel een paar grote klonten boter over de zalm en de ovenschaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Snijd de citroen in partjes.

Serveertip

Serveer de zalm met de partjes citroen erbij en knijp het citroensap uit over de zalm.

Laatste reacties

tomcat avatar
tomcat 09-08-2001

Was heerlijk! Tomcat

brian_a avatar
brian_a 25-12-1999

Niet echt om warm van te lopen hoor. Maar des al niet te min ben ik het met je eens de zalm van de aldi is om te smullen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten