Gemberkoekjes

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-1999

Erg lekker, je moet er wel van houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram bloem - 400 gram boter - 400 gram suiker -100 gram gember uit pot - 100 gram amandelen - 1 ei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer de boter romig, voeg de suiker, de gezeefde bloem, gehakte amandelen de in stukjes gesneden gember en het losgeklopt ei er aan toe. Rol dit deeg uit tot een 1/2 cm. dik en steek er met een gekartelde steker koekjes van en leg deze op een beboterde bakplaat. Strijk ze van boven af met eidooier vermengd met iets water. Bak ze boven in een oven van 180 graden af, neem ze van de bakplaat en laat ze bekoelen.

Laatste reacties

dolinde avatar
dolinde 03-01-2000

Ikzelf lust het niet die gemberkoekjes, maar mijn familie heeft ervan gesmuld. Heerlijk! Bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten