1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fruitige Rookworst.

Fruitige Rookworst.

Door: zwerfje

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999

Ingrediënten 2 personen


200 gr. gedroogde abrikozen, 1 rookworst, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 1 blikje tomatenpuree, 2,5 dl. pittige bouillon, enkele druppels citroensap, peper, zout, scheutje ketjap, 2 eetl. gembersiroop, (eventueel aardappelmeel).



Rookworst eens anders dan anders.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de abrikozen enkele uren van tevoren in water.
Maak 2,5 dl. pittige bouillon.

Bereidingswijze

Kook de abrikozen in het weekvocht gaar. Snijd de rookworst in dikke plakken. Snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de boter glazig. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Schenk er daarna de bouillon bij. Voeg het citroensap toe en breng de saus aan de kook. Voeg zout, peper en gembersiroop toe. Doe er de plakken worst bij en voeg de abrikozen met het weekvocht toe. Breng de saus op smaak met zout, peper en scheutje ketjap. Bind de saus eventueel met wat aangemaakte aardappelmeel.

Serveertip

Geef er gekookte rijst bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwerfje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top