1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Tacosaus

Tacosaus

Door: essie2395

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999

Ingrediënten


1 eetlepel olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 in blokjes gesneden groene paprika, 1 rode spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree


Verder heb je nodig


Pan met een dikke bodem


Deze saus kun je bij verschillende gerechten serveren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Voeg de ui en de paprika toe en bak dit heel langzaam zacht.
Hak de spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en de knoflook toe. (haal de zaadjes uit de peper!) Bak dit nog 2-3 minuten.
Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe.
Kook de saus nog 6 minuten op een matig vuur zodat ze indikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur. Breng de saus op smaak en gebruik haar warm of koud.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van essie2395
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top