1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Irish stew

Irish stew

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr. mager schape- of lamsvlees * 250 gr. uien * 250 gr. witte kool * 250 gr. sperziebonen * 500 gr. aardappels * peper en zout * 1 theel. komijn * 1 teentje knoflook * 2 eetl. boter * 2 eetl. gehakte peterselie * 1,5 kop water of bouillon


Verder heb je nodig


Oven / Romertopf


Romertopf. Voor dit gerecht geen boontjes uit blik nemen, hiervan is de kooktijd veel minder en een van de geheimen van een goede Irish stew is, dat het gerecht tijdens het stoven niet omgeroerd wordt. Variatie: een van de groenten vervangen door een gelijke hoeveelheid geschilde tomaten. Dit is zeer pikant. Zoutloos dieet: geen zout toevoegen, zoutloze bouillon en margarine, en verse sperzieboontjes gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De Romertopf onder water zetten.

Bereidingswijze

De groenten en aardappels grof snipperen, het vlees in blokjes snijden en beide vermengen met peper, zout, het fijngewreven teentje knoflook en naar verkiezing komijn. Het mengsel overdoen in de Romertopf en de bouillon erover gieten. De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen, die op 200 C. instellen en het gerecht gaar laten stoven in ca. 2 uur. Voor het opdienen afmaken met boter en iedere portie bestrooien met peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top