1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pang-Sit Met Gembersaus

Pang-Sit Met Gembersaus

  • Indonesisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999

Ingrediënten 6 personen


1,5 ons gehakt
1 teentje knoflook,
zout, mespuntje vetsin
selderij
filodeeg
peper

Voor de saus:
2 eetlepels suiker
stukjes gember (uit pot)in fijne stukjes
1 theelepel sambal
2 eetlepels tomatenpure
1 eetlepel ketjap
azijn, peper en
1 eetlepel bloem


Verder heb je nodig


Frituurpan


Heerlijk borrelhapje!!Of als voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Gehakt rul bakken en knoflook, zout, vetsin,
in stukjes gesneden selderij en peper toevoegen en eventjes meebakken. Laten afkoelen.

*De saus: De suiker in een pannetje niet te donker branden, 2 kopjes water toevoegen en goed laten koken. (De suiker wordt eerst heel hard, deze lost dan langzaam op in het water).De gember en sambal erbij doen. De massa afmaken met tomatenpuree, ketjap,zout,peper en azijn en binden met bloem.

* Filodeeg in driehoekjes snijden (ca 10 cm), op een puntje een klein bergje gehakt leggen en deze vervolgens dichtvouwen (als een envelopje)
Hierop in de frituurolie en bruin frituren.
Saus erbij serveren (warm of koud)
Altijd een groot succes, ZALIG!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pastafreak_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pastafreak_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top