Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Consomme

Consomme

Door: cholesterolarm

  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999

Ingrediënten 4 personen


250 gr mager soepvlees
1/2 wortel (30 gr)
1/4 prei (30 gr)
stukje selderijknol (20 mg)
1/4 ui (20 gr)
100 gr ijsblokjes
1 eiwit (35 gr)
1 1/2 l runderbouillon (recept op deze pagina onder soepen).
1 takje van elk: peterselie, tijm en lavas



6 Kcal / 27 Kjoules, 0,4 gr E, 0,4 gr V, 0 mg Chol, 0,3 gr Kh

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd: 1 1/2 uur

Bereidingswijze

1. Snijd het soepvlees in blokjes of draai het door de grove schijf van
de vleesmolen. Maak de groenten schoon en was ze. Maak de ui schoon
en snijd hem fijn. Meng dit door het soepvlees.

2. Doe de ijsblokjes in een doek en sla ze met een hamer fijn. Klop het
eiwit los en meng dit in een schaal door de fijngeslagen ijsblokjes.

3. Meng het soepvlees-groentenmengsel door het ijs zodat een stevige
massa ontstaat. Laat dit even rusten.

4. Breng het mengsel samen met de bouillon langzaam en onder af en toe
roeren aan de kook.

5. Voeg de kruiden toe en laat de bouillon ca 1 uur zachtjes trekken. Giet de
consomme door een zeef of doek en dien hem onmiddellijk op.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cholesterolarm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top