Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lamsbout
  5. Lamsbout

Lamsbout

Door: orphan

  • Engels, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg Lamsbout met been; zout; peper; tijm; 1 eetlepel mosterd; 1 eetlepel honing; 1 eetlepel gembersiroop; 1 koffielepel knoflookpasta; 1 goudrenet; 1 borrelglas whisky; 1 borrelglas koksroom; 1 zakje juspoeder; 75 gr boter; flinke scheut olijfolie en water.


Verder heb je nodig


Flinke braadpan.


De Lamsbout kan 1 of 2 dagen van tevoren gemaakt worden. Snijd het vlees pas in plakken op de dag dat u de Lamsbout serveert.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de lamsbout in met zout peper en tijm en laat hem 30 minuten staan.
Schil de goudrenet en snijd deze in schijfjes.

Bereidingswijze

Verhit boter en olijfolie in de Braadpan en schroei de lamsbout aan beid kanten dicht. Braad de bout rondom goed bruin. Voeg dan 4 dl water, whisky, gembersiroop, honing, mosterd, knoflookpsta en de goudrenet toe.
Laat de lamsbout nu 60 tot 75 minuten met het deksel op de pan sudderen.
Haal het vlees uit de pan en verwijder het been. Zeef de jus, doe deze terug in de pan en voeg een zakje juspoeder toe, aangelengd met 150 ml water. Voeg tenslotte een borrelglaasje koksroom toe en roer goed.
Snijd het vlees in plakken, leg deze op een schaal en giet er wat saus over. Serveer de rest van de saus apart.

Serveertip

Serveer met spruitjes, gekookte aardappels en tutti frutti.
22 dec. 1990



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top