1. Home
  2. Recepten
  3. Notenparfait met notensabayon

Notenparfait met notensabayon

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999

Ingrediënten 4 personen


Parfait: 3 eidooiers - 100 gr. basterdsuiker - 1 dl. slagroom - 100 gr. fijngemalen hazelnoten - amandellikeur
Sabayon: 2 eidooiers - 40 gr. suiker - ? dl. amandellikeur - 1? dl. slagroom



Amuse - dessert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop voor de parfait de eidooiers met de basterdsuiker au bain marie schuimig tot deze begint te binden. Al kloppende af laten koelen. Beetje bij beetje de halfstijfgeslagen slagroom erdoor scheppen. De hazelnoten en een scheutje amandellikeur erdoor spatelen. In 4 vormpjes doen en in de vriezer in ca. 3 uur laten opstijven.
Voor de sabayon de 2 eidooiers met de suiker en amandellikeur au bain marie stevig kloppen en vervolgens op ijswater laten afkoelen. De stijfgeklopte slagroom erdoor spatelen.
De parfait op de borden storten en de sabayon erover schenken.

Serveertip

Doet het goed als afsluiter in een menu van alleen maar amuses.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top