hertenmedaillons in vlierbessensauce

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-12-1999
  • hertenmedaillons in vlierbessensauce

    Hertenmedaillons in vlierbessensauce

    Hertenmedaillons in vlierbessensauce

Een Australisch gerecht met een saus volgens een oud recept

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
800 gr hertebiefstuk - zout - peper - 60 gr boter - 1 eetlepel madeira - 1 eetlepel cognac - 1/4 liter wildfond - 2 eetlepels vlierbessenjam 50 gr. boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de hertebiefstuk in 8 medaillons. Druk ze voorzichtig plat. Zout en peper naar smaak erop doen. Bak ze aan alle kanten in hete boter tot ze mooi bruin zijn, maar de medaillons moeten van binnen nog rood zijn. Haal de medaillons eruit, zet ze apart en houd ze warm. Voeg de madeira en cognac toe aan bakvet, roer er de wildfond door en laat het indampen tot de fond dik begint te worden. Neem de pan van het vuur en verfijn de fond met de vlierbessenjam

Serveertip

Borden warm maken, de sauce midden op de borden gieten de medaillons er bovenop. Aardappelkroketjes erbij leggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten