1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Stokbrood Gevuld Met Krabmousse

Stokbrood Gevuld Met Krabmousse

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-12-1999

Ingrediënten 8 personen


*2 pakjes noorse garnalen(per stuk 100 gram)
*400 gram magere kwark,*1/2 komkommer,*3 blikjes krab(per stuk 170 gram),*1 bekertje creme fraiche,*3 takjes peterselie,*zout,*peper,*1 groot wit stokbrood.


Verder heb je nodig


*Zeef,Kommetjes,*Schaal,*Toefjes peterselie.


Lekker fris. Lekker als onderdeel van een brunch maar ook zeker gechikt bij lunch en als hapje bij een borrel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 1 dag van tevoren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*Garnalenin 1 uur laten ontdooien,*In zeef kwark scheppen en in 1 uur laten uitlekken.
Komkommerschillen,in lengte halveren,
zaadlijst verwijderen en in kleine blokjes snijden,*Krab koken,afgieten en heel fijn snijden(Wat apart houden voor garnering),*In kom kwark,krab en creme fraiche door elkaar roeren,*Peterselie erboven fijnknippen(wat apart houden voor garnering),Komkommer en garnalen(wat apart houden voor garnering)erdoor scheppen,*Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze

HOORT OOK NOG BIJ VOORBEREIDING MAAR OP DE OCHTEND VAN DE BRUNCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*Stokbrood overdwars doorsnijde,*Broodkruim eruit lepelen tot 1 cm van de rand(dit wordt niet gebruikt)*Stokbroodhelften vullen met krabmousse,*Helften voorzichtig op elkaar drukken,zodat weer 1 heel stokbrood ontstaat
,*In aluminiumfolie verpakken en 2 uur in de koelkast leggen.
BEREIDING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*Stokbrood(met scherp broodmes)in 16 plakjes van 2 1/2 cm dik snijden,*Op schaal leggen ,*Garneren met toefjes peterselie, achtergehouden krab en garnalen.

Serveertip

Lekker met salade,kipperagout,Gestoofde peren
worstplateau.
Wijntip:droge witte wij,lichte rode wijn.
Andere typische brunch-drankjes zijn:sinaasappelsap,grapefruitsap,tomatensap
Bij een lunch kunt u e nog het volgende bij zetten:melk,karnemelk,koffie en thee.
Plaats altijd een vers bloemstukje op tafel waarop een stoffen kleed ligt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemarie_bouwhuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemarie_bouwhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top