1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. KASTANJETAART a la JAN B

KASTANJETAART a la JAN B

Door: adrienne_b

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-1999

Ingrediënten


4 eieren, 4 eetl. rum, 200 gr. suiker, zout, 200 gr. bloem en 2 eetl. bakpoeder, 200 gr. boter, blik gevanilleerde kastanjepuree (ca.400 gr.)


Verder heb je nodig


Springvorm 26 cm.


Madeleine uit de Ardeche.Een favoriet op verjaardagen. Teleurstelling alom indien afwezig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een kom door elkaar de eieren, rum, suiker en wat zout. Doe er de gezeefde bloem en de bakpoeder door en roer dat tot een homogeen beslag.
Meng in een andere kom de boter met de kastanjepuree en als dit mengsel goed glad is in het beslag vouwen.
Beboter een springvorm en tot halve hoogte het beslag ingieten.
In een matig warme oven (175?C)bakken tot goudkleurig in ca.25 a 35 minuten. Kontroleer met een breinaald in het midden, hij moet er schoon uitkomen.
Uit de vorm op taartrooster laten afkoelen.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adrienne_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top