1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gnocchi
  5. Gnocchi

Gnocchi

Door: jewel

  • Italiaans, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1kg aardappelen,250g bloem,1ei,zout en peper, muskaatnoot


Verder heb je nodig


Kookpot,vergiet,stamper,zeef,lepel,schuimspaan,


Aardappelen anders

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen zorgvuldig wassen en afborstelen. Ze met schil gedurende 30 min koken in kokend water.Ze laten uitlekken en een beetje laten afkoelen alvorens ze te pellen.de aardappelen in een kom tot puree pletten.

Bereidingswijze

Mengen met het losgeklopt ei,zout,muskaatnoot en peper.Met de handen de gezeefde bloem verwerken in de purree. Zo ontstaat er een tamelijk vast deeggemakkelijk uit de kom loskomt. het deeg niet te lang bewerken, dan wordt het kleverig.Kleine hoeveelheden nemen en telkens tot balletjes en/of worstjes van 2cm lang rollen. Dee gnocchi tussen duim en wijsvinger een beetje platter maken. In een grote kookpot lichtgezouten water koken.Hierin met een lepel voorzichtig de gnocchi scheppen. Niet te veel gnocchi ineens koken, ze kleven makkelijk aan elkaar. De gnocchi 3-5min op een zacht vuurtje koken. Ze zijn gaar zodra ze komen bovendrijven. Schep ze met een schuimspaan uit het water. Deze bewerking herhalen tot de gnocchi op is.

Serveertip

Met pittige tomatensaus, ratatouille, kaassaus.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jewel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top