Speenvarken

  • Chinees, Feestmaaltijd
  • > 120 min.

niet zelf gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg speenvarken(schouder of hamstuk)
1 a 2 el boter
zout en peper
4 teentjes knoflook geperst
vetsin
2 el ketjap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zout het vlees en wrijf hem in met de geperste knoflook en peper.
laat dit 1 nacht intrekken
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg het op een rooster in de oven.
Vul de afdruipbak met kokend water en breng de oven op een temperatuur van 250?C.
De braadtijd is ? 1 uur
Haal het vlees uit de oven.Verwijder het folie en penseel het zwoerd met een mengsel van boter en soja.
Verhoog de temperatuur naar 300?C en zet het vlees terug in de oven en laat het nog ? 45 min. bruin worden.
het zwoerd moet knappend worden.
Nu en dan inwrijven met soja/boter.
Verwijder het zwoerd snijd dit in dunne repen en houd het warm tot het moment van opdienen in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rom avatar
rom

Doorsturen

Home Recepten