1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Eendenborst Met Kriekenbier

Eendenborst Met Kriekenbier

Door: gebs

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-1999

Ingrediënten 4 personen


4 eendenborstfilets (a ca. 150 g),
1 blikje rode kersen (350 g),
1 sjalotje,
1 flesje kriekenbier (2 dl),
2 cl sherrybrandy (slijter),
1 pot gevogeltefond (380 ml),
50 g boter of margarine, zout, peper,
aluminiumfolie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden: Vel van filets met scherp mesje in ruitpatroon inkruisen. Buitenste randjes van vel afsnijden. Kersen afgieten. 3/4 deel van kersen halveren, rest bewaren voor garnering

Bereidingswijze

1. In pan afgesneden reepjes vel ca. 3 minuten zachtjes bakken. Sjalot en halve kersen ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bier en sherrybrandy erbij schenken en aanbaksel losroeren. Fond toevoegen en op hoog vuur tot helft inkoken. Saus door zeef gieten en laten afkoelen.
2. Bereiden: Boter in blokjes snijden. Filets bestrooien met zout en peper. Koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten. Filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en nog ca. 3 minuten bakken. Filets in aluminiumfolie wikkelen.
Intussen saus opnieuw verwarmen. Van vuur af boter met garde door saus kloppen. Hele kersen toevoegen en saus enkele seconden zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Filets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Saus erover schenken.

Serveertip

Serveren met aardappelpuree en spruitjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top