1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse van krieltjes met haring

Amuse van krieltjes met haring

Door: pieperparade

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-1999

Ingrediënten 6 personen


24 panklare krieltjes, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 tl vloeibare honing, 1 sjalotje, 15 g verse dille, zout, (versgemalen) peper, 2 haringen


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers


Lekker hapje dat ook heel geschikt is voor een buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Houdt rekening met afkoeltijd.

Bereidingswijze

Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken.Intussen in een kom olie, citroensap en honing door elkaar kloppen. Sjalotje pellen, heel fijn snipperen en erdoor roeren. Van de dille 2 takjes bewaren voor garnering, de rest boven de marinad fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper.
De krieltjes afgieten, in een schaal doen en de marinade erdoor scheppen. Laten afkoelen.De haringfilets van de staartjes lossnijden en elke filet in 6 stukjes snijden. De afgekoelde krieltjes halveren. Aan de prikkers achtereenvolgens onderste helft van krieltje, stukje haring met takje dille en bovenste helft van krieltje steken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top