Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

Door: gruiter

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-1999

Ingrediënten


7 dl water
schil van 1 gewassen citroen
of 1 pijp kaneel
75 gr parelgort
75 gr krenten
75 gr rozijnen
120 gr suiker
4 dl rodebessensap



Nagerecht uit de Hollandse pot. (ingev. door Erie)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met een citroenschil of de pijpkaneel.
Laat de gort hier 1 1/2 uur in koken.
Was de krenten en rozijnen, voeg ze met de suiker aan de gort toe en
laat alles nog 15 minuten zachtjes koken.
Roer het bessensap door de watergruwel. Haal de citroenschil of de
pijpkaneel eruit.
Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten.

De krenten en rozijnen kunnen ook vervangen worden door gedroogde
vruchten. Week deze een paar uur in ruim water en laat ze een kwartier
met de gort meekoken.
Ook verse vruchten zoals appel of peer kunne als vulsel dienen. Schil de
vruchten, haal het klokhuis eruit en snijd ze in blokjes. Laat verse vruchten
maar 5 minuten meekoken.
Als u sinaasappel of banaan wilt gebruiken, voegt u ze pas op het laatst,
van het vuur af, toe.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruiter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top