Jachtschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-1999

zoutarm wintermenu 1, hoofdgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
100 gr gebraden en gemalen of zeer fijn gesneden vleesresten
(vlees wordt zonder zout bereid)
1 eetl zoutarme boter
1 eetl olijfolie
150 gr gesneden uien
1 eetl blanke rozijnen
mespunt tijm
mespunt paprika
1 hard gekookt ei
aardappelpuree (zonder zout bereid)
nootmuskaat
paneermeel van zoutarm brood
zoutarme boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf een vuurvast schaaltje in met boter en leg op de bodem
het fijngemaakte vlees. Fruit de in ringen gesneden uien in
een mengsel van olie en boter goudbruin. Leg deze op het
vlees in de schaal. Verdeel de rozijnen over de uien en strooi
er tijm en paprikapoeder overheen. Pel het hard gekookte
ei en snijd het in plakjes. Leg deze op de rozijnen. Bedek het
geheel met een laagje aardappelpuree die goed op smaak is
gebracht met een klontje boter en wat nootmuskaat. Strooi
paneermeel over de puree en leg er enkele klontjes boter op.
Zet de schaal ruim een half uur in een voorverwarmde oven
tot de inhoud goudbruin van kleur is en goed warm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten