Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Amuse

Amuse

Door: huubgbi

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 plak bladerdeeg,
4 krabstaafjes,
50 gram (hollandse)garnalen
2 plakken gerookte zalm,
1 dopje whiskey,
1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus.
peper.


Verder heb je nodig


Blender of keukenmachine


Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pureer de garnalen met de krabstaafjes, de whiskey en de whiskey-cocktailsaus.
Dit kan je invriezen. Dus een dag van tevoren klaarmaken is mogelijk.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden (hete luchtoven: 205 graden)
Ontdooi ondertussen het plak bladerdeeg en druk met een zandtaartvormpje er 4 figuren in. Alleen de figuren erin drukken, niet losmaken. Bak de plak bladerdeeg 20 minuten in de oven.
Breek voorzichtig de figuren los.
De mousse op de figuren en twee minuten in de oven.
De zalm in repen knippen, iets peperen en om de amuse wikkelen.

Serveertip

Het bord versieren met wat peterselie en wat kervel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top