1 plak bladerdeeg,
4 krabstaafjes,
50 gram (hollandse)garnalen
2 plakken gerookte zalm,
1 dopje whiskey,
1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus.
peper.
Blender of keukenmachine
Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg
Pureer de garnalen met de krabstaafjes, de whiskey en de whiskey-cocktailsaus.
Dit kan je invriezen. Dus een dag van tevoren klaarmaken is mogelijk.
Verwarm de oven voor op 225 graden (hete luchtoven: 205 graden)
Ontdooi ondertussen het plak bladerdeeg en druk met een zandtaartvormpje er 4 figuren in. Alleen de figuren erin drukken, niet losmaken. Bak de plak bladerdeeg 20 minuten in de oven.
Breek voorzichtig de figuren los.
De mousse op de figuren en twee minuten in de oven.
De zalm in repen knippen, iets peperen en om de amuse wikkelen.
Het bord versieren met wat peterselie en wat kervel.