1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. hazepeper d'artagnan

hazepeper d'artagnan

Door: bosschaart

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 haas van ca. 2 kg. in niet al te grote stukken verdeeld,
VOOR DE MARINADE:
==================
6 d.l. rode wijn, 1 d.l.rozemarijn azijn, 1 e.l. cognac, 1 bouqet garni, 2 uien in ringen gesneden, 1 kleine in blokjes gesneden winterwortel, 2 a3 tene knoflook fijn gesneden, 2 kruidnagelen, 10 zwarte peperkorrels een handje jeneverbessen.

Verder 100 gr. boter, 75 gr. bloem, 200 gram mager rookspek in blokjes, zout zwarte peper uit de molen.
Hazelever en het bloed van de haas. (Mocht je dit niks vinden laat het dan achterweg. Het is wel lekker !!!)


Verder heb je nodig


Grote wildpan.


HAZEPEPER VAN RAUWE HAAS

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineer de stukken haas 24 uur in de ingredienten voor de marinade. Af en toen omroeren.

Bereidingswijze

De stukken haas uit de marinade halen en goed afdrogen. Vervolgens de stukken haas in de boter goud bruin bakken. Voeg dan de spekje toe en draai het vuur lager.
Bestrooi de haas met peper en wat zout. (Let op het spek is zout). Neem de stukken haas uit de pan en houdt ze warm.
De bloem in de pan doen en een roux maken, zeef de marinade en voeg deze in 1 keer bij de roux, goed roeren met een garde en zachtjes aan de kook brengen.
Doe de stukken haas terug in de pan en laat ze op een laag vuur gaar sudderen ongeveer 1,5 a 2 uur misschien langer. Hij moet van de botjes vallen. Ongeveer 15 minuten voor het einde van de sudeder tijd
pureer je de hazelever met het bloed en voeg dit van het vuur bij de haas. Roer het goed door en laat de haas nog een 15 minuten door sudderen.
Proef af op smaak en doe er evt. nog een klein scheutje wijn bij.

Serveertip

Lekker hierbij is in de boter gebakken brrod croutons, gekookte aardappeltjes of lintmacaroni en gesmoorde groente, b.v. witloof. Een rode kool schotel is ook prima.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosschaart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top