Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oud Hollandsche Stroopwafels

Oud Hollandsche Stroopwafels

Door: heresannie_too

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-1999

Ingrediënten


Voor de Wafels
500 gram bloem, 250 gram gesmolten suiker, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graan gist, een beetje lauwe melk, een ei.
Voor de Vulling
500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder.


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Recept voor de enige echte oudhollandse stroopwafels.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Beslag
Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg. Laat dit dan 3 kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plek. Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
Vulling
Verwarm de stroop en meng de andere ingredienten erdoor. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijd de wafel open wanneer die nog warm is. Wacht u te land, dan zal de wafel breken. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.

Serveertip

Om te voorkomen, dat u niet snel genoeg bent om de wafels open te snijden, kunt u het bakken en opensnijden het beste met zijn tweeen doen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top