1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Kerstkoekjes Nr.12

Kerstkoekjes Nr.12

Door: toscania

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-1999

Ingrediënten 60 personen


100 g boter, 150 g rozijnen, 100 g suiker, 2 eieren, geraspte schil van een citroen, 300 g bloem - 100 g poedersuiker, 2 el citroensap



Schweitzer Rosinenhockerli - Zwitserse rozijnenhapjes (eenvoudig en lekker)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zachte boter in stukjes en klop ze met de suiker en de eieren schuimig, meng de citroenschil erdoor. Vermeng de rozijnen met de bloem en spatel dit mengsel beetje bij beetje door het botermengsel. Vorm met hulp van twee lepeltjes bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Niet te dicht naast elkaar, want ze lopen tijdens het bakken ietsje uit. Bak ze in een voorverwarmde oven (180 graden) ca. 15 minuten goudbruin. Maak van de poedersuiker en het citroensap een smeerbaar glazuur aan. Bestrijk de nog warme koekjes ermee.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toscania
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top