1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Garnalen
  6. Kung Pao Garnalen Met Cashewnoten

Kung Pao Garnalen Met Cashewnoten

Door: michael00

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-1999

Ingrediënten 6 personen


1 knoflookteen, gepeld uit knijper.
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt.
1 1/2 eetl. maizena
1 eetl. suiker.
mespunt vetsin
zout en peper naar smaak

500 g gamba's, ongekookt

4 eetl. olie
1 kleine ui, gepeld en in parten gesneden
2 kleine courgettes, gewassen en in blokjes gesneden.
1 rode paprika van zaad ontdaan en in stukjes gesneden.
60 g cashewnoten, even geroosterd.

voor de saus:
krap 2 dl kippe bouillon
1 flinke eetl. maizena
2 eetl. chilisaus
2 eetl. zwarte bonenpasta(naar keuze)
2 eetl. sesamolie
2 eetl.rijstwijn of droge sherry


Verder heb je nodig


TIP...Bij de Aldi in het vriesvak zijn heerlijke gamba's te krijgen voor weinig geld!!


Pas op!!! Gebruik stokjes, anders eet je je vingers er bij op.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de garnalen schoon, pel ze en verwijder de zwarte darmen.
2. Vermeng de knoflook, gember, maizena, vetsin, zout(pas op niet te veel!!), peper en suiker in een kommetje en strooi het over de garnalen. Omscheppen,. afdekken, in de koelkast zetten en 20 min. laten intrekken.
3. Vermeng in een klein schaaltje alle ingredienten voor de saus en zorg dat er geen klontjes achterblijven.
4. Verhit de olie in de wok, doe er de garnalen in en bak ze al omscheppende tot ze stevig roze zijn. Bak niet te lang dan worden ze taai. UIt de pan nemen en op een verwarmde schaal scheppen.
5. Bak in de achtergebleven olie de stukjes ui glazig, voeg de paprika en courgette toe en bak alles 1 minuut.
6. Schenk nu de saus over de groenten, roer even tot het gebonden is en laat het een 1/2 minuut pruttelen.
7. Saus met groenten over de garnalen scheppen, noten erover strooien en meteen opdienen. EET SMAKELIJK.

Serveertip

Serveer hier gewoon rijst bij, dat smaakt het lekkerst. Doe voor het zicht en de smaak eens een theelepel Koenir in het water tijdens het koken van de rijst. Deze wordt dan mooi geel en smaakt heerlijk.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michael00
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top