1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Jaloezietjes

Jaloezietjes

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-1999

Ingrediënten


8 velletjes bladerdeeg (diepvries)
6 eetl rode-bessen-gelei
1 ei
geschaafde amandelen
(1 1/2 l vanillevla)



Kleine Franse bladerdeeg-gebakjes (ingev. door Erie)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het deeg ontdooien. Schep op elk van de vier vellen een lepel gelei.
Geef in de andere vier vellen een aantal evenwijdige insnijdingen. Leg op
ieder met gelei bestreken vel een ingesneden vel. Plak ze eventueel met
wat water vast. Bestrijk de gebakjes met losgeklopt ei. Bak de jaloezietjes
in een hete oven (225 Gr) gaar en bruin in ongeveer 15 minuten. Verdeel
de rest van de gelei over de jaloezietjes. Strooi er geschaafde amandelen
over (u kunt deze eerst in een droge koekenpan onder voortdurend om-
schudden even bruin laten worden).

Serveertip

Erg lekker is het om bij de warme jaloezietjes koude vanillevla te serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruiter


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruiter
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top