1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mosselsoep

Mosselsoep

Door: hugovdb

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-1999

Ingrediënten 8 personen


3 l. visbouillon (visfumet of blokjes) ? 2 kg mosselen ? 2 a 3 sjalotten ? 4 a 5 uien ? 1 selder ? peterselie ? thijm ? laurier ? 2 teentjes look ? 1 dl room ? bloem ? boter ? saffraan ? pezo



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gekuiste en gesneden groenten stoven, dan de visbouillon toevoegen en laten koken, eventueel kruiden met pezo.
De mosselen afzonderlijk koken en na  10 min. ontdoen van de schelp.
Het mosselvocht zeven en bij de soep voegen.
De soep mixen en zeven.
De gezeefde soep terug laten koken en binden met bloem room, saffraan toevoegen evenals de mosselen.

Serveertip

Opdienen met gehakte peterselie toast met lookboter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hugovdb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top