1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bitterkoekjespudding met rumsaus

Bitterkoekjespudding met rumsaus

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-12-1999

Ingrediënten 4 personen


120 g oud brood zonder korst, 250 g. bitterkoekjes, 250 g. rozijnen, 70 g. boter, ? l. melk, 3 eieren, 50 g. suiker.
Saus: 2 eieren, 60 g. suiker, 1 ? dl. rum, ? dl. water, sap van ? citroen



Recept uit grootmoeders kookboek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de boter zacht, voeg daarbij de eierdooiers, de suiker en de rozijnen. Kook intussen de melk met het brood. Wrijf de massa door een zeef en voeg ze bij de rest, evenals het stijfgeslagen eiwit. Plaats de massa laag om laag met de bitterkoekjes in een beboterde warme-puddingvorm en laat de pudding 2 uur au bain marie koken. Maak de pudding los en stort deze op een verwarmde schotel.
Klop voor de saus de hele eieren met de suiker in een pannetje goed schuimig. Voeg de rum, het water en de citroensap toe en verwarm de massa al kloppend au bain marie totdat de saus lobbig gebonden is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top