Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Eendenborst Met Cranberry-Portsaus

Eendenborst Met Cranberry-Portsaus

Door: kerst_pasen_pinkster

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-1999

Ingrediënten 4 personen


4 eendenborstfilets (ca. 550 gr), 1 el ketjap manis, 1/2 el balsamicoazijn, 2 el vloeibare honing, 1/2 tl gemberpoeder, 1 sjalotje, 25 gr koude
roomboter, 1/2 zak cranberries (a 340 g)
1/2 pot wildfond (380 ml), 1 dl rode port,mespunt gemalen piment, zout (versgemalen) peper. aluminiumfolie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Vel van filets met scherp mesje in ruitpatroon inkruisen. In kommetje ketjap, azijn, 1/2 eetlepel honing en gemberpoeder door elkaar roeren. Eendenborst ermee bestrijken en ca. 15 minuten laten intrekken. Sjalot pellen en snipperen. Boter in 5 blokjes snijden en tot gebruik in koelkast bewaren.
In pan 1 blokje boter verhitten. Sjalot ca. 1 minuut zachtjes bakken. Cranberries, fond, port en piment toevoegen. Cranberries afgedekt Ca. 10 minuten zachtjes koken. Saus door zeef schenken en cranberries bewaren. Saus op hoog vuur ca.10 minuten inkoken.

Bereidingswijze

Filets bestrooien met (weinig) zout en peper. In Koekenpan met anti-aanbaklaag filets op velkant Ca. 5 minuten bakken, keren en nog Ca. 3 minuten bakken. Filets in aluminiumfolie wikkelen.
Intussen saus opnieuw verwarmen. Van vuur af met garde rest van boter erdoor kloppen. Cranberries en 1 1/2 eetIepel honing toevoegen en saus opnieuw kort verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper (en eventueel meer honing). Deel van saus over vier warme borden verdelen. Filets in dunne plakjes snijden en in saus leggen. Serveren met aardappeltjes, rucola en rest van saus.

Bron

Allerhande (AH)



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top