2el arachide olie, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 1tl sambal oelek, 350gr kipfilet, 5cm verse gemberwortel, 2 citroen blaadjes(djeroek poeroet toko)50gr cashew noten(ongezouten) 150gr sperziebonen of kouseband, 1 rode paprika, 3el vissaus (nam pla toko) 1tl keukenstroop
En grote wok, een fijne rasp en een glaasje wijn voor de kok.
En populair Thais recept, exotisch en overheerlijk bovendien nog makkelijk te maken ook!!!!
Knoflook schoonmaken en kleinsnijden.sjalotjes klein snijden.gemberwortel schillen en raspen.kipfilet in reepjes snijden(TIP: het kippevlees dwars op de vezel snijden om het mals te houden)groenten wassen en in reepjes snijden.
De olie in een wok verhitten en de knoflook, sjalotten en de sambal glazig fruiten.De kipreepjes toevoegen en mee bakken tot ze van kleur veranderen.Geraspte gemberwortel toevoegen. citroenblaadjes, paprika en de boontjes mee wokken(5min)Cashew noten toevoegen en blijven wokken.De vissaus en de keukenstroop toevoegen en alles goed omscheppen.Laat het geheel nog even smoren tot de groenten gaar, maar nog wel knapperig zijn.
Dit gerecht is heerlijk met warme dampende daon pandan rijst, een geurende Thaise rijst en een komkommersalade maakt het geheel af.
EET SMAKELIJK.
Cecileg 26-01-2021
Vissaus zou ik niet doen, dit bevat heel veel zout. Misschien kun je wat bouillon erbij doen, maar er zullen denk ik wel meer oplossingen zijn. Lieve groet Cecile
marionhuijben 25-01-2021
Heerlijk! Heb zelf nog wat verse ananas toegevoegd. Gezin klaagde dat er te weinig saus was...mss meer vissaus doen...of heeft iemand tips?
mrn 10-12-2020
Heb dit recept al zeker 15 jaar geleden ontdekt op smulweb en maak het meerdere keren per jaar.
Echt een fantastisch recept.
smaakvol 23-11-2001
Mijn man's lievelings gerecht. Ik ga het morgen maken. Bedankt.