Scampi's in paprikaroomsaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
? 30 kleine scampi's
1 soepbol paprikasnippers (div. Kleuren)
1 soepbol champignonsschijfjes (ev. diepvries)
1 dl room
1 borrelglaasje cognac
2 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 eetl. basilicum
zwarte peper en zout
Voor de afwerking:
4 sneetjes toastbrood
gemalen parmazaansekaas
1 eetl fijngesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Dep de scampi's droog.
2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalot en het fijngesneden teentje knoflook glazig.
3. Voeg de paprikasnippers toe. Laat al roerende stoven gedurende 2 a 3 min.. Voeg ook de champignons toe en laat nog 2 a 3 min verder stoven. Kruid met basilicum, zwarte peper en zout.
4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de scampi's aan beide zijde goudbruin. Laat enkele minutjes garen tot ze mooi roze kleuren. Kruid met peper en zout.
5. Giet er de cognac bij en maak de braadresten los.
6.Voed de room toe en laat even inkoken. Voeg de paprikasnippers met champignons toe en meng goed.
Laat nog enkele min. inkoken zodat U een lichtgebonden bereiding bekomt. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
7.Rooster intussen de toasts. Snijd ze in driehoeken.

Serveertip

Verdeel de bereiding over voorverwarmde borden en strooi er wat peterselie over. Schik er telkens 2 driehoekjes warme toast naast. Geef er de gemalen parmazaansekaas apart bij.
Heerlijk met een glaasje witte Bourgogne

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten