1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Broccolitaart

Broccolitaart

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 a 2 broccolistruiken (afhankelijk van de grootte), 3 eieren, spekjes, 20 cl room, 100 g geraspte kaas (gruyere, emmental of parmezaan)
1 portie kruimeldeeg (350 g bloem, 150 g boter, 1 ei, zout en water)
peper en zout




Verder heb je nodig


Bakvorm, mixer


Heerlijke quiche als voorgerecht of als lunch gegarnierd met wat gemengde sla.
Hier is het broccoli met spekjes maar het is ook heerlijk met gerookte zalm of gewoon enkel met broccoli.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Broccoli schoonmaken
Kruimeldeeg maken of
wanneer kant en klaar: Bladerdeeg of kruimeldeeg laten rusten!

Bereidingswijze

? Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten (ze moeten knapperig blijven).
Bak de spekjes in een beetje boter
? Verdeel het deeg over een ingeboterde (of met bakpapier bedekte) taartvorm. Doorprik het deeg enkele keren en schik er de
broccoli en de spekjes in.
? Klop de eieren met de room, kruid met peper en zout en giet dit over de broccoli en de spekjes. Strooi er kaas over en zet in een op 175?C
voorverwarmde oven. Laat ongeveer 40 minuten bakken.

Serveertip

Garnieren met gemengde sla en kerstomaatjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top