Gevulde Koeken

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
425 gram bloem, 225 gram boter, 250 gram basterdsuiker, 50 gram ei, 5 gram kaneel, 3 gram zout, citroenessence, 25 halve amandelen

Voor de vulling:
400 gram amandelspijs, 50 gram ei, citroenessence, 1 eetlepel slaolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Voorbereiding

Oven voorverarmen op 200 graden. Op bakblik bakpapier leggen.

Bereidingswijze

Doe de kaneel bij de bloem en zeef deze. Roer de boter, suiker, zout, citroenessence en het ei zacht en voeg hierbij de bloem. Maak van het deeg een bal en laat dit een half uur in de koelkast rusten. Roer intussen de amandelspijs aan met het ei, slaolie en de citroenessence. Rol nu het deeg uit tot het een dikte van een gulden heeft. Steek met een gekartelde ronde steker 2x 25 plakken van ongeveer 9 cm doorsnede. Leg de 25 plakjes hierop en spuit met een gladde spuit de amandelspijs (kan ook met een lepel). Leg nu de andere 25 plakjes bovenop het spijs en zorg ervoor dat de tandjes gelijk komen. Druk het deeg aan. Twee keer afstrijken met strijksel van eierdooier en wat water en leg in het midden van de koek een halve amandel. Afbakken in ongeveer 12 minuten.

Laatste reacties

dikkiedik_s avatar
dikkiedik_s 28-02-2002

Heerlijk al enkele keren gebakken!! Ik maak ze iets kleiner zodat ze ook voor kinderen leuk zijn omte trakteren en te maken. Bedankt voor dit heerlijke recept. Dina

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten