Panettone

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • > 120 min.

het traditionele kerstbrood uit Italie,van een extra rijk brooddeeg met chocola en sinaasappelrasp. gemaakt zonder broodbakmachine!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 sinaasappels
1 pak zelfrijzend bakmeel
5 zakjes vanillesuiker
25 gr witte basterdsuiker
2 theel bakpoeder
6 eieren ( L ) 1 eidooier
1 theel zout
200 gr boter boter voor invetten
200 gr chocoladepinda's
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote aardewerk bloempot ( doorsnede 17 cm, inhoud 1 1/2 l ) * dit is de originele vorm, je kunt het natuurlijk ook in een gewone vorm doen !*
mixer met deeghaken
bakpapier

Voorbereiding

zet de bloempot 1 dag vantevoren in ruim koud water.

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 160 graden.(hetelucht 140 graden).
rasp de schil van de sinaasappels grof af.meng 3/4 van de rasp,bakmeel,vanillesuiker,basterdsuiker,6 eieren en zout in een kom.kneed het tot een soepel deeg.
smelt de boter en laat het afkoelen tot lauwwarm.werk de boter door het deeg.kneed tenslotte de chocoladepinda's voorzichtig door het deeg.
vet de bloempot in en leg een rondje ingevet bakpapier op de bodem.
schep het deeg in de bloempot.
klop de eierdooier los in een kom en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.strooi de rest van de sinaasappelrasp erover.
bak het brood 1 1/2 uur middenin de oven.
verhoog de oventemperatuur naar 190 graden
( hetelucht 170)en bak het brood nog ongeveer 15 min tot het gaar en goudbruin is.

Serveertip

haal het brood uit de bloempot en strik er een lint omheen.
ook leuk om kado te doen!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekker_broodje avatar
lekker_broodje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten