1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: goliath

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-1999

Ingrediënten 8 personen


10 stoofpeertjes
- 1 sinaasappel
- 4 dl rode wijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 pakje poeder voor banketbakkersroom
- 250 ml slagroom
- 1 rol gekoeld kruimeldeeg
- 2 blaadjes witte gelatine
- 50 gr suiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Peertjes schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
Sinaasappel schoonmaken en schil eraf raspen.
In pan peertjes met wijn, gemberpoeder, kaneelpoeder emn helft van geraspte sinaasappelschil aan de kook brengen.
peertjes afgedkt in ca. 1 uur zachtjes beetgaar koken.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 gr. C.
Intussen sinaasappel uitpersen, sap ,et water aanvullen tot 1,5 dl.
In kom poeder voor gele room, aangelengd sinaasappelsap, slagroom en de rest van sinaasappelschil door elkaar roeren.
Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
Met vork gaatjes in deeg prikken.
Overtollig deeg langs rand wegsnijden.
Gele room erover uitsrtijken.
Peetjes met schuimspaan uit vocht in vergiet scheppen en goed laten uitlekken.
Perenvocht op hoog vuur tot helft laten inkoken.
Peertjes op taart rangschikken.
Taart in midden van oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.
Uit oven in vorm laten afkoelen.
Gelantine in bak met ruim koud water ca. 5 min. laten weken.
Perenvocht met suiker opnieuw verwarmen, al roerend suiker oplossen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in heet perenvocht oplossen.
Laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt.
Gelei over perentaart verdelen.
Taart in koelkast nog ca. i uur laten opstijven.
Taart in 8 punten snijden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top