Reebout

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-1999

Gordon's Kerstmenu 1, hoofdgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 reebout zonder bot van 1 1/2 kilo
10 jeneverbessen
peper en zout
1 dl plantaardige olie
2 sjalotjes
2 winterwortels
1/2 knolselderie
1 borrelglas cognac
arrowroot
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Steek tien gaatjes van ongeveer 3 centimeter diep in de bout, en doe daar
een jeneverbes in. Wrijf de bout in met peper en zout. Verhit de olie en braad
de bout rondom bruin. Snijd de sjalotjes, de wortels en de selderie in stuk-
ken en voeg ze toe. Stoof het vlees ongeveer 1 1/2 uur, draai het regelmatig.
Haal het vlees uit de pan en zeef het kookvocht. Kook zonodig in tot een
halve liter overblijft. Voeg de cognac toe. Bind de saus met wat arrowroot -
de saus moet goed vloeibaar blijven. Laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd
het vlees in plakken van 1 centimeter en giet de saus erover. Serveer er aard-
appelpuree, rode kool en cranberrycompote bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten