1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Door: rinusje

  • Wereld, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-1999

Ingrediënten 6 personen


250 gram champignons
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote ui
1 bol knoflook, gepeld
3 augurkjes (zoetzuur)
1 bosje peterselie
250 ml tomatenketchup
250 ml slagroom
15 cl wodka
1 el worcestershiresauce
1 tl tabasco
25 gr roomboter



Een heerlijk romige, pittige saus met veel verse groenten en natuurlijk wodka.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de roomboter in een pan smelten en voeg als het schuim wegtrekt de gesnipperde ui toe.
Als de ui glazig wordt, paprika's en champignons toevoegen en 5 a 10 minuutjes laten stoven.
Dan augurkjes toevoegen. Tomatenketchup en slagroom (op kamertemperatuur) toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen en 15 min. zachtjes laten sudderen. Af en toe roeren. Nu de worcestershiresauce, tabasco, knoflook en een borrelglaasje wodka toevoegen.
Het geheel nog ? 30 minuten laten inkoken tot een mooi gebonden saus.
Net voor het serveren de versgehakte peterselie door de saus roeren en smullen maar.

Tags, , , , , , , , , , ,

Serveertip

Stroganoffsaus smaakt het lekkerst bij rood vlees (ossenhaas, tournedeos, (kogel-)biefstuk, rosbief), maar ook met tagliatelle en een gehaktbal of kipfiletje is deze saus overheerlijk.

Bron

Bron



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rinusje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top